Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom is e-mailvalidatie zo belangrijk?

Waarom is e-mailvalidatie zo belangrijk

Waarom is e-mailvalidatie zo belangrijk? E-mailmarketing is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken en hen te informeren over je producten en diensten. Maar wat als je e-mails niet aankomen bij de ontvangers of erger nog, in de spamfolder terechtkomen? Dit kan je veel geld kosten en ervoor zorgen dat je doelgroep je e-mails niet meer leest.

Daarom is het belangrijk om je e-maillijst regelmatig te valideren. In deze blogpost leggen we uit wat e-mailvalidatie is en hoe ApiCheck je kan helpen om je e-maillijst up-to-date te houden.

Daarnaast bieden wij met onze ApiCheck WordPress plugin ook ondersteuning voor de Contact Form7 plugin! Op deze manier loop je geen mailverkeer mis door foutieve e-mailadressen.

Wat is e-mailvalidatie?

E-mailvalidatie is het proces van het controleren of een e-mailadres geldig is en kan worden bezorgd. Het is belangrijk om je e-maillijst te valideren, omdat veel e-mailadressen onjuist of verouderd zijn. Dit kan leiden tot bounces, waarbij e-mails niet kunnen worden bezorgd, en het kan er ook voor zorgen dat je e-mails in de spamfolder terechtkomen.

E-mailvalidatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld handmatig elk e-mailadres controleren, maar dit is tijdrovend en niet efficiënt. Daarom maken veel bedrijven gebruik van e-mailvalidatieservices, zoals ApiCheck. Ons systeem controleert dus niet alleen of het emailadres bestaat uit een @ en een goede afsluiting, maar kijkt ook of het ook mogelijk is om op dit e-mailadres een e-mail te ontvangen.

Hoe kan ApiCheck helpen met e-mailvalidatie?

ApiCheck biedt een e-mailvalidatieservice waarmee je je e-maillijst automatisch kunt valideren. De service controleert of elk e-mailadres geldig is en of het kan worden bezorgd. ApiCheck controleert ook op typfouten en spelfouten in de e-mailadressen en voert verschillende andere controles uit om ervoor te zorgen dat de e-mails worden afgeleverd.

Wanneer je ApiCheck gebruikt voor e-mailvalidatie, kun je ervoor zorgen dat je e-mails worden bezorgd en niet in de spamfolder terechtkomen. Dit kan leiden tot hogere open- en klikfrequenties en kan je helpen om meer omzet te genereren uit je e-mailmarketingcampagnes.

WooCommerce e-mailvalidatie

In onze WooCommerce plugin zit ook een optie voor e-mailvalidatie. Door deze optie te activeren worden e-mailadressen gecontroleerd die zijn ingevoerd bij het gegevensformulier. Hierdoor krijgt de klant een melding als het ingevulde e-mailadres (mogelijk) niet bestaat. Ons systeem doet dit door een controle uit te voeren op de juistheid van het ingevulde emailadres en door te kijken of dit emailadres in de gelegenheid is om e-mails te ontvangen.

Door dit te gebruiken voorkom je dat klanten een verkeert e-mailadres invullen. Vaak gebeurd het nog dat klanten hun e-emailadres invullen met ‘Hotmail.nl’ terwijl ze een ‘Hotmail.com’ e-mailadres hebben. Doordat wij controleren of het e-mailadres in de gelegenheid is om e-mails te ontvangen maak je de kans op deze fouten kleiner.

Door het toepassen van deze optie in je formulier voorkom je ook klantvragen van klanten die geen bevestiging hebben gekregen van hun bestelling terwijl ze het verkeerde e-mailadres hebben ingevuld.

Meer informatie hierover is te vinden op onze WooCommerce plugin pagina.

Contact form7 e-mailvalidatie

Ben je op zoek naar een Contact form7 e-mailvalidatie? In onze ApiCheck contact form7 plugin is het ook mogelijk om een check aan te zetten voor de contact form7 plugin van WordPress. Zodra je deze geactiveerd hebt staan wordt er een controle uitgevoerd op de e-mailadressen die worden ingevoerd in het contactformulier. Het systeem controleert dan of het e-mailadres juist is ingevuld, maar daarnaast ook of het mogelijk is om bij dit e-mailadres een e-mail af te leveren.

Mocht het voorkomen dat de klant een e-mailadres invult dat volgens onze check niet bestaat (er geen mogelijkheid is om een e-mail af te leveren) krijgt de klant hier een melding van bij het invullen van het formulier.

Meer informatie over de validatie is te vinden op onze WordPress contact form7 pagina.

Hoe werkt e-mailvalidatie met ApiCheck?

ApiCheck maakt gebruik van verschillende methoden om e-mailvalidatie uit te voeren. Zo controleert de service bijvoorbeeld of het e-mailadres syntactisch correct is en of het domein bestaat en actief is. Ook controleert ApiCheck of het e-mailadres op de blacklist staat en of het is gekoppeld aan een tijdelijk e-mailadres.

Als een e-mailadres ongeldig is, markeert ApiCheck dit als zodanig. Dit helpt je om je e-maillijst op te schonen en te voorkomen dat je onnodig geld uitgeeft aan het versturen van e-mails die nooit zullen worden bezorgd.

Waarom is e-mailvalidatie zo belangrijk?

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag: Waarom is e-mailvalidatie zo belangrijk? E-mailvalidatie is een belangrijke stap in het succesvol uitvoeren van e-mailmarketingcampagnes. Maar ook handig om dit te gebruiken in je Contact form7 plugin van WordPress. Hiermee voorkom je dat klanten je een bericht sturen maar je hierop niet kunt reageren door een foutief ingevuld emailadres.