Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Emailvalidatie WordPress plugin

Met onze Emailvalidatie WordPress plugin kun je de geldigheid van emailadressen controleren. Het systeem kijkt niet alleen of het format juist is ingevuld maar ook of het e-mailadres daadwerkelijk bestaat. In deze blog leggen we je meer uit over de werking van ons controle systeem en wat de voordelen zijn van het gebruik van onze API.

Gelukkig is het toevoegen van emailvalidatie aan je WordPress-formulieren vrij eenvoudig. In dit blogbericht zullen we kijken naar de verschillende manieren waarop je dit kunt doen en waarom het zo belangrijk is.

Emailvalidatie WordPress plugin

E-mailadressen zijn vaak de belangrijkste manier waarop je in contact komt met je bezoekers en klanten. Het is daarom belangrijk dat je zeker weet dat de e-mailadressen die je verzamelt ook daadwerkelijk werken en bij de juiste persoon horen.

Onze API checkt of het e-mailadres bestaat. Hierbij kijkt het of de domeinnaam bestaat. Dit is het gedeelte achter het @-teken. Zodra dit bestaat gaat het door naar stap twee en komt de check of het gedeelte voor het @-teken ook bestaat.

Ons systeem is in staat om te kunnen achterhalen of er een mailbox of doorverwijzing hangt achter het zojuist ingevulde e-mailadres.

Zodra het systeem deze checks heeft gedaan krijgt de gebruiker een melding in het venster of het e-mailadres bestaat. Als dit niet het geval is kan de klant opnieuw zijn/haar e-mailadres invullen of kijken waar de mogelijke fout zit.

Voordelen gebruik Emailvalidatie

Het controleren van emailadressen van klanten heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel hierbij is dat je er zeker van kunt zijn dat het e-mailadres dat de klant heeft ingevuld ook echt bestaat. Hiermee loop je geen klanten mis doordat klanten fouten hebben gemaakt bij het invullen van hun e-mailadres.

Daarnaast voorkomt het ook dat er formulieren worden verzonden met nep e-mailadressen. Het kan zomaar voorkomen dat je nu nog een tijd bezig bent met een reactie op een e-mail maar het e-mailadres van de klant helemaal niet goed is. Dit bespaart je ook een hoop tijd!

Bovendien kan e-mailvalidatie ook helpen om je website te beschermen tegen spam en kwaadwillende activiteiten. Door de e-mailadressen te valideren, kun je voorkomen dat bots of hackers ongewenste inhoud of spam via je formulieren verzenden.

Waarom is emailvalidatie belangrijk?

Er zijn verschillende belangrijke redenen voor het gebruik van e-mailvalidatie. Hieronder zetten we een aantal belangrijke punten op een rij.

  1. Het vermindert spam. Door gebruik te maken van deze validatie verminder je spam. Een email aders moet echt bestaat, hierdoor komt er minder spam binnen vanuit emailadressen die niet bestaan.
  2. Het verhoogt de deliverability. E-mailproviders, zoals Gmail en Yahoo, kunnen uw e-mails markeren als spam als ze naar ongeldige e-mailadressen worden gestuurd. Door zeker te weten dat een e-mailadres bestaat voorkom je dat de deliverability van je eigen e-mailadres omlaag gaat.
  3. Bespaart kosten. Doordat je geen mail hoeft terug te sturen naar een klant die zijn/haar e-mailadres verkeert heeft ingevuld bespaar je ook tijd & geld.

Kortom, e-mailvalidatie is een belangrijk proces dat ervoor zorgt dat uw e-mails alleen worden verzonden naar geldige e-mailadressen, waardoor spam wordt verminderd, de deliverability wordt verhoogd en kosten worden bespaard.

Hoe voeg je emailvalidatie toe aan je WordPress-formulieren?

Als je gebruikt maakt van onze eigen Plugin voor WooCommerce kun je dezen hierin aanzetten. Ook in onze Contactform 7 plugin zit deze optie.