Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het valideren van e-mailadressen van klanten is van cruciaal belang voor elke organisatie die gebruikmaakt van e-mailmarketing of andere e-mailgebaseerde communicatiekanalen. Dit komt doordat het hebben van onjuiste of ongeldige e-mailadressen van klanten kan leiden tot aanzienlijke problemen, zoals verminderde afleverbaarheid van e-mails, verhoogde bounce rates en lagere engagement- en conversiepercentages.

Met onze e-mailvalidatie-API kunt u snel en gemakkelijk de geldigheid van e-mailadressen van uw klanten verifiëren en ervoor zorgen dat alleen geldige en bestaande e-mailadressen worden gebruikt voor uw marketing- en communicatieactiviteiten. Onze API is snel, nauwkeurig en betrouwbaar, en kan worden geïntegreerd in uw bestaande systemen en workflows.

Onze dienst biedt ook geavanceerde functies, zoals detectie van potentiële spam-traps, complainers en andere problematische e-mailadressen die uw afzenderreputatie kunnen beschadigen. Hierdoor kunt u deze adressen identificeren en verwijderen voordat u uw e-mailcampagnes start, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw e-mails worden afgeleverd bij de juiste ontvangers en uw afzenderreputatie wordt beschermd.

 

Voordelen van e-mail validatie

 • Verbetert de afleverbaarheid van e-mails door alleen geldige en bestaande e-mailadressen te gebruiken.
 • Beschermt uw afzenderreputatie door potentiële spam-traps, complainers en andere problematische e-mailadressen te detecteren en te verwijderen.
 • Verhoogt de engagement- en conversiepercentages van uw e-mailcampagnes door alleen e-mails te sturen naar ontvangers die echt geïnteresseerd zijn.
 • Bespaart tijd en geld door handmatige controles en onnodige e-mailverzendingen naar ongeldige of niet-bestaande e-mailadressen te verminderen.
 • Biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, zodat onze dienst kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en budgetten van uw bedrijf.
 • Biedt snelle en betrouwbare prestaties met onze geavanceerde e-mailvalidatie-API die kan worden geïntegreerd in uw bestaande systemen en workflows.
 • Verhoogt de effectiviteit van uw e-mailmarketing- en communicatiestrategieën door de kwaliteit van uw e-maillijsten te verbeteren en uw afzenderreputatie te beschermen.

 

Voorbeeld

Wanneer een klant een bestelling plaatst op de webshop en zijn/haar e-mailadres opgeeft, kan de webshop de e-mailvalidatie-API van ApiCheck automatisch aanroepen om het e-mailadres te valideren. Hierdoor wordt het e-mailadres van de klant automatisch gecontroleerd en kan de webshop onmiddellijk een melding ontvangen over de geldigheid van het e-mailadres.

Als het e-mailadres geldig is, kan de webshop veilig de orderbevestiging en andere communicatie naar de klant sturen. Als het e-mailadres ongeldig is, kan de webshop de klant vragen om een ander e-mailadres op te geven.

Door de e-mailvalidatie-API van ApiCheck in de webshop te integreren, kan de klant een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring hebben bij het plaatsen van bestellingen en het ontvangen van orderbevestigingen en andere communicatie van de webshop. Dit helpt ook om de algehele betrouwbaarheid en effectiviteit van de e-mailmarketingactiviteiten van de webshop te verbeteren door alleen geldige en actieve e-mailadressen te gebruiken.

Ondertaand een technisch voorbeeld van de API response: voor technische integraties lees hier meer.

{
  "error": false,
  "data": {
    "disposable_email": false,
    "greylisted": false,
    "status": "valid"
  }
}