Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Postcode API internationaal

De Postcode API internationaal, dat is een hele uitdaging! Want in ieder land werkt het adressysteem anders. Toch is het bij ons mogelijk om de API internationaal te gebruiken! We maken gebruik van een verschillende database per land.

Je bepaald zelf welke gegevens je gebruikt (verkoop je bijvoorbeeld via WooCommerce met onze plugin worden automatisch de landen beschikbaar waar jij in verkoopt.

België heeft het op een minder overzichtelijke manier geregeld. Een postcode heeft daar geen letters zoals in Nederland wel is.

Een plaats kan in België meerdere postcodes hebben, maar er kunnen ook meerdere plaatsen één postcode hebben. Erg ingewikkeld systeem dus!

Het probleem met de postcodes

Hierdoor is het in België niet mogelijk om met een Postcode en Huisnummer een heel adres op te halen. Toch hebben we het voor elkaar gekregen het klantgemak ook te verhogen in België.

Onze oplossing voor dit probleem

De gebruiker voert namelijk zijn plaatsnaam of postcode in. Vervolgens kan de gebruiker de juiste plaats / postcode selecteren.

Hierna voert de gebruiker zijn/haar straat in, ons systeem geeft direct al suggesties voor de juiste straat.

Als de gebruiker dan ook zijn/haar huisnummer heeft ingevuld kijkt het systeem of ook het huisnummer voorkomt. Mocht dit niet het geval zijn dan krijgt de klant hier een melding van.

Adressen in Nederland

In Nederland zijn de adressen een stuk makkelijker te vinden! Je voert je postcode (met de 2 letters) en huisnummer in. Het systeem haalt vervolgens je straat- en plaatsnaam op uit onze database.

In tegenstelling tot België die met een heel ander postcode systeem werken is dit een zeer eenvoudige manier van ophalen van data.

Ook voor de eindgebruiker werkt dit heel fijn, hij/zij hoeft alleen een postcode en huisnummer in te vullen en het systeem doet de rest! Naast deze automatische aanvulling ziet de gebruiker door de automatisch ingevulde straat ook of de gegevens kloppen.

Adressen in Luxemburg

Op dit moment zijn we bezig met de uitrol van ons systeem met de postcodes van Luxemburg, deze zullen ook snel beschikbaar worden.

Overige adressen

Onze database wordt binnenkort ook uitgebreid naar verschillende andere landen. Zodra er meer landen beschikbaar zijn verschijnen deze ook op de website en in het klanten paneel.

Deze worden voor iedereen beschikbaar, je hoeft hier niet een extra abonnement voor af te sluiten!