Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GPS coördinaten (WGS 84) bij adres

Wil je GPS coördinaten (WGS 84) bij een adres? Onze API ondersteund dit nu ook! Met onze uitgebreide API kun je bij een postcode & huisnummer een adres ophalen. Hierbij is het ook mogelijk om de GPS (WGS 84) coördinaten op te halen!

Ophalen van WGS 84 coördinaten

In onderstaande voorbeeld hebben we de coördinaten van een aders opgehaald. Deze uitkomst zijn via onze API daarna direct te gebruiken in je eigen systeem.

{
  "error": false,
  "data": {
    "street": "Coolsingel",
    "number": "207",
    "numberAddition": null,
    "postalcode": "3012AG",
    "city": "Rotterdam",
    "municipality": "Rotterdam",
    "formatted_address": "207 3012AG Rotterdam, The Netherlands",
    "Location": {
      "Coordinates": {
        "latitude": "51.918188572527",
        "longitude": "4.4803015007493"
      }
    },
    "Country": {
      "name": "Nederland",
      "code": "NL",
      "nameInt": "The Netherlands"
    }
  }
}

Uitgebreid data overzicht

We hebben gekozen om zo veel mogelijk data van een adres mee te geven in onze API. Sinds 1 september 2022 zijn met trots de WGS 84 coördinaten hieraan toegevoegd. We merkte dat hier vanuit onze klanten vraag naar was en hebben deze coördinaten daarom toegevoegd aan onze API.

Enkele voorbeelden van gebruik

Het kan mogelijk zijn dat je bij de webshop graag op de bedankpagina een kaartje wilt inladen (in samenwerking met Google Maps) waar de bestelling van de klant heen gaat (adres van de klant). Hiervoor zijn de coördinaten nodig om het juiste adres in Google te laten zien.

Heb je bijvoorbeeld een database met postcodes en huisnummers van je klanten, en wil je met onze API de adresgegevens tonen met bijvoorbeeld een link met de route naar het adres? In veel gevallen hebben routeplanners hier een GPS locatie voor nodig. Met ons systeem is dit eenvoudig te realiseren.

Alle landen beschikbaar

De WGS 84 coördinaten zijn beschikbaar in alle landen die wij ondersteunen en zijn allemaal in het WGS 84 format beschikbaar.

Verdere verbeteringen

Wij staan constant in contact met onze klanten om de data van onze API te kunnen verbeteren. Mocht je nog andere verzoeken hebben die we kunnen koppelen aan ons systeem? Neem dan contact op met ons support team! We gaan dan kijken naar de mogelijkheden.

Gps coördinaten zoeken bij adres

Wil je gps coördinaten zoeken bij een adres? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! bekijk ook onze documentatie voor meer uitleg of neem contact op met ons Support team.