Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een Postcode API voor België? Wat doet het en waarom moet ik het op mijn webshop hebben? We lopen er met je stap voor stap doorheen en bekijken alle voordelen die een postcode API op België heeft.

Het heeft heel veel voordelen om voor je klanten adressen te laten aanvullen. Aan de ene kant hebben we het stukje gemak en aan de andere kant heb je het stukje controle. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je klanten het juiste adres hebben ingevoerd voor de verdere afhandeling.

Gebruikersgemak

De postcode API maakt het voor de gebruikers een stuk makkelijker. De klanten uit België vullen hun gegevens in en het systeem vult deze meteen aan. Zo maak je het de gebruiker een stuk makkelijker!

Dat gebeurd daarna ook bij de straatnaam. Het is een stuk eenvoudiger voor de klant om niet zijn/haar hele adres in te hoeven vullen.

Bij het huisnummer geeft ons systeem ook aan of het een huisnummer is dat in gebruik is. Zodra een huisnummer volgens onze database niet bestaat komt er een melding bij te staan.

Het is voor een gebruiker wel mogelijk om een huisnummer in te vullen dat volgens de officiële registratie niet bestaat, denk bijvoorbeeld aan een adres dat net is uitgegeven. Echter krijgt de gebruiker hier wel een melding over.

Minder retour door fouten

Als klanten zelf straatnamen en huisnummers kunnen invullen zit er een kans in dat er een fout adres wordt ingevuld. Dus naast een stukje gemak gaat het ook onnodige Retouren schelen!

Als het al één onnodige retour scheelt per maand, heb je het pakket er al uit!

Maar naast de Retouren die het gaat schelen, zorg je er ook voor dat bestellen op je website een stuk makkelijker is geworden! Win Win dus!

Benieuwd wat we voor jouw kunnen betekenen?

Eenvoudig in gebruik

Onze API zorgt ook nog eens voor een groot gebruikersgemak! Je kunt namelijk zeer eenvoudig gebruik maken van onze service!

We leveren een uitgebreide documentatie en leveren ook gratis plugins die werken op onze APIs.

Het is bij ons ook mogelijk om de API voor meerdere landen te gebruiken. Verkoop je naast België ook in Nederland is het ook mogelijk om Nederland te ondersteunen. Inmiddels ondersteunen we (zoals in de documentatie vermeld staat) al aardig wat landen!

Fijne & overzichtelijke plugin

De WordPress plugin werkt heel overzichtelijk, de klant vult eerst zijn/haar plaats of postcode in, vervolgens komt er de mogelijkheid om een straat in te geven.

Doordat er ook een automatische aanvulling zit op ons systeem wordt het de klant makkelijk gemaakt.

Doordat er wordt gewerkt met verschillende velden (en niet één zoekveld voor adres) heeft de gebruiker meteen door hoe het adres systeem werkt.

Het past ook mooi in de integratie van het bestelformulier op je website

Snel en stabiel systeem

Onze API draait op de Cloud van DigitalOcean, hierdoor heeft de server een stevige basis en kunnen we gemakkelijk servers opschalen. Hiermee voorkomen we dat we bij enorme drukte offline gaan met ons systeem.

Hierdoor is onze API snel en draait deze op een betrouwbaar netwerk.

Mocht het wel voorkomen dat ons systeem een dip heeft in de verbinding met de server is de plugin zo gemaakt dat deze weer werkt zonder adres aanvulling! Zo loop je dus geen klanten mis.

Gratis beschikbaar

Onze plugin is gratis beschikbaar! Je kunt bij het registeren kiezen voor een gratis account. Als je hiervoor kiest hebben we ook nog geen bankgegevens van je nodig. Je krijgt 100 credits per maand tot je beschikking om aanvragen mee te doen op onze adres database.

Zeker voor de beginnende ondernemers (of kleine ondernemers) kan het aardig in de kosten lopen als je overal direct een abonnement moet afsluiten, daarom hebben wij er bewust voor gekozen om een gratis account optie in het leven te roepen.

Postcode check België

De Postcode check van België werkt anders dan de check die we in Nederland gebruiken. Het nadeel van België is dat de postcodes van het land niet uniek zijn. Dat heeft voor de nodige uitdagingen gezorgd in het ontwikkelen van het systeem.

Inmiddels is er voor België een mooi systeem uitgekomen waar je adressen voor gebruikers / klanten uit België mee kunt laten aanvullen uitgekomen. Het systeem vult adressen van België aan bij het intypen door de gebruiker.

Dit zorgt er niet alleen voor dat er meer gemak is bij de gebruiker van het systeem, maar voorkomt ook net als bij het Nederlandse systeem dat er fouten gemaakt worden in het invoeren van adressen.

Onze Mogelijkheden

GRATIS

 Geen creditcard nodig!

100 credits per maand

Small

Maandelijks opzegbaar

 €4.95

1.000 credits per maand*

Medium

Maandelijks opzegbaar

 €14.95

5.000 credits per maand*

Large

Maandelijks opzegbaar

 €24.95

10.000 credits per maand*

Pro

Maandelijks opzegbaar

 €49.95

50.000 credits per maand*

Extra credits kopen

In ieder abonnement (ook gratis) is het mogelijk om extra credits bij te kopen. Deze credits verlopen nooit!

[ninja_tables id="21713"]
Behoefte aan meer credits, of andere mogelijkheden?

Heb je behoefte aan meer calls per credits? Neem dan contact met ons op, en wij zoeken naar de best passende mogelijkheid.

Alle genoemde tarieven zijn in Euro en exclusief 21% BTW.

*Als je meer credits gebruikt dan je hebt in de lopende maand, betaal je automatisch €0,01 per credit (Meer Informatie).
Onze abonnementen lopen per maand en worden automatisch verlengd. Het is mogelijk om elke maand op te zeggen.
Ongebruikte credits kunnen niet worden gebruikt in de volgende maand.