Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een Postcode API België? Wat doet het en waarom moet ik het op mijn webshop hebben? We lopen er met je stap voor stap doorheen en bekijken alle voordelen die een postcode API op België heeft.

De voordelen

Hieronder staan alle voordelen die een Postcode API voor België heeft.

Gebruikersgemak

Het wordt de klant een stuk makkelijker gemaakt, je hoeft alleen je postcode of plaats in  te vullen en het systeem vult de plaats / postcode verder aan.

Dat gebeurd daarna ook bij de straatnaam. Het is een stuk eenvoudiger voor de klant om niet zijn/haar hele adres in te hoeven vullen.

Ook bij het huisnummer geeft het systeem aan of het huisnummer bestaat. Zodra een huisnummer volgens onze database niet bestaat komt er een melding bij te staan.

Minder retour door fouten

Als klanten zelf straatnamen en huisnummers kunnen invullen zit er een kans in dat er een fout adres wordt ingevuld. Dus naast een stukje gemak gaat het ook onnodige Retouren schelen!

Als het al één onnodige retour scheelt per maand, heb je het pakket er al uit!

Maar naast de Retouren die het gaat schelen, zorg je er ook voor dat bestellen op je website een stuk makkelijker is geworden! Win Win dus!

Eenvoudig in gebruik

Onze API zorgt ook nog eens voor een groot gebruikersgemak! Je kunt namelijk zeer eenvoudig gebruik maken van onze service!

We leveren een uitgebreide documentatie en leveren ook gratis plugins die werken op onze APIs.

Fijne & overzichtelijke plugin

De WordPress plugin werkt heel overzichtelijk, de klant vult eerst zijn/haar plaats of postcode in, vervolgens komt er de mogelijkheid om een straat in te geven.

Doordat er ook een automatische aanvulling zit op ons systeem wordt het de klant makkelijk gemaakt.

Doordat er wordt gewerkt met verschillende velden (en niet één zoekveld voor adres) heeft de gebruiker meteen door hoe het adres systeem werkt.

Het past ook mooi in de integratie van het bestelformulier op je website

Snel en stabiek systeem

Onze API draait op de cloud van Google, hierdoor heeft de server een stevige basis en kunnen we gemakkelijk servers opschalen.

Hierdoor is onze API snel en draait deze op een betrouwbaar netwerk.