Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een Postcode API voor België? Wat doet het en waarom moet ik het op mijn webshop hebben? Bekijk alle voordelen die een postcode API op België heeft.

Het biedt talloze voordelen om de adresaanvulling voor je klanten te activeren. Aan de ene kant zorgt dit voor extra gemak, terwijl het aan de andere kant zorgt voor meer controle. Het is immers van cruciaal belang om er zeker van te zijn dat je klanten het juiste adres hebben ingevoerd voor een vlotte afhandeling.

Bovendien wil je voorkomen dat klanten vergeten hun huisnummer in te vullen, wat niet alleen extra werk (en dus kosten) met zich meebrengt, maar ook resulteert in vertraagde leveringen voor de klant.

Dankzij onze eigen systemen en plugins is het mogelijk om met ons systeem aan de slag te gaan, zelfs zonder enige ervaring! Voor degenen die moeite hebben met de installatie, bieden we onder “Integraties” gedetailleerde handleidingen die je kunnen helpen bij het installeren van de plugins.

Gebruikersgemak

De postcode API vereenvoudigt aanzienlijk het proces voor gebruikers. Klanten uit België voeren hun gegevens in, en het systeem vult deze direct aan, waardoor het voor de gebruiker veel gemakkelijker wordt!

Ditzelfde gebeurt vervolgens met de straatnaam. Het is aanzienlijk eenvoudiger voor de klant om niet het volledige adres te hoeven invoeren. Bij het huisnummer geeft ons systeem ook aan of het een geldig huisnummer is. Als een huisnummer volgens onze database niet bestaat, verschijnt er een melding.

Hoewel het voor een gebruiker mogelijk is om een huisnummer in te voeren dat niet overeenkomt met de officiële registratie, bijvoorbeeld bij een recent uitgegeven adres, ontvangt de gebruiker wel een melding hierover.

Dankzij ons systeem kan de gebruiker ook veel sneller door het meest tijdrovende deel gaan, namelijk het invoeren van zijn of haar adres. Ons systeem zorgt ervoor dat dit minstens twee keer zo snel gaat, omdat het vrijwel direct de juiste plaats, straat en huisnummer aanvult.

Ondersteuning van meerdere landen

De postcode API biedt niet alleen ondersteuning voor Belgische gebruikers, maar strekt zich ook uit tot andere landen, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor groter gebruik. Klanten uit verschillende landen kunnen profiteren van het gemak dat deze API biedt bij het invoeren van hun adresgegevens.

Net zoals bij de Belgische gebruikers, vult het systeem de gegevens van klanten uit andere landen automatisch aan, wat het hele proces aanzienlijk vereenvoudigt. Of het nu gaat om het invullen van straatnamen, het verifiëren van huisnummers of het snel vinden van de juiste locatie, de API zorgt voor een soepele en efficiënte ervaring voor gebruikers uit onze ondersteunende landen.

Minder retour door fouten

Wanneer klanten zelf straatnamen en huisnummers invullen, bestaat de kans dat er een foutief adres wordt ingevoerd. Dus, naast het bieden van gemak, resulteert dit ook in het verminderen van onnodige retouren! Als dit zelfs maar één onnodige retour per maand voorkomt, heb je de kosten van het systeem er al uit gehaald!

Maar afgezien van de besparing op retouren, draagt dit ook bij aan het vereenvoudigen van het bestelproces op je website. Het is dus een win-win situatie!

Benieuwd wat we voor jouw kunnen betekenen?

Eenvoudig in gebruik

Onze API zorgt ook nog eens voor een groot gebruikersgemak! Je kunt namelijk zeer eenvoudig gebruik maken van onze service! We leveren een uitgebreide documentatie en leveren ook gratis plugins die werken op onze APIs.

Fijne & overzichtelijke plugin

De WordPress-plugin werkt zeer gebruiksvriendelijk: de klant begint met het invoeren van zijn plaats of postcode en krijgt vervolgens de optie om een straat in te vullen. Dankzij de automatische aanvulling in ons systeem wordt het de klant gemakkelijk gemaakt.

Het gebruik van verschillende velden (in plaats van slechts één zoekveld voor het adres) zorgt ervoor dat de gebruiker meteen begrijpt hoe het adres systeem functioneert. Bovendien integreert het naadloos met het bestelformulier op je website.

Snel, betrouwbaar en stabiel systeem

Onze API draait op de Cloud van DigitalOcean, hierdoor heeft de server een stevige basis en kunnen we gemakkelijk servers opschalen. Hiermee voorkomen we dat we bij enorme drukte offline gaan met ons systeem. Hierdoor is onze API snel en draait deze op een betrouwbaar netwerk.

Mocht het wel voorkomen dat ons systeem een dip heeft in de verbinding met de server is de plugin zo gemaakt dat deze weer werkt zonder adres aanvulling! Zo loop je dus geen klanten mis.

Mini pakket voor kleine ondernemers

Onze gebruiksvriendelijke plugin is volledig gratis beschikbaar voor jou! Bij het registreren bieden we je de mogelijkheid om te kiezen voor een mini account. Met dit mini account ontvang je elke maand 250 credits, die je kunt gebruiken om aanvragen te doen in onze uitgebreide adresdatabase.

Dit specifieke aanbod is bijzonder waardevol, vooral voor startende ondernemers of kleinere bedrijven. We begrijpen dat het voor deze groep ondernemers aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen wanneer zij direct moeten investeren in een groter abonnement. Daarom hebben wij er met opzet voor gekozen om een mini account optie te introduceren, zodat ook ondernemers met beperktere middelen toegang hebben tot de voordelen van onze plugin.

Met het mini account geven we ondernemers de mogelijkheid om kosteneffectief gebruik te maken van onze plugin en tegelijkertijd te profiteren van de vele functionaliteiten die deze te bieden heeft. Zo dragen we bij aan de toegankelijkheid van krachtige tools voor iedere ondernemer, ongeacht de omvang van hun onderneming. Het creëren van deze optie is een bewuste stap om de drempel voor het gebruik van onze plugin te verlagen en startende of kleinere ondernemingen te ondersteunen bij hun groei en succes.

Postcode check België

De Postcode check voor België vertoont enige verschillen ten opzichte van het systeem dat we in Nederland hanteren. Een uitdaging in België is het ontbreken van uniciteit in de postcodes, wat de ontwikkeling van ons systeem bemoeilijkte.

Gelukkig hebben we nu een effectief systeem voor België geïntroduceerd, waarmee adressen van gebruikers en klanten uit België moeiteloos kunnen worden aangevuld. Dit innovatieve systeem vult Belgische adressen automatisch aan terwijl de gebruiker typt.

Deze functionaliteit biedt niet alleen aanzienlijk gemak voor de gebruikers van het systeem, maar voorkomt ook, net als ons Nederlandse systeem, fouten bij het invoeren van adressen. Hierdoor wordt niet alleen de gebruiksvriendelijkheid vergroot, maar wordt ook de nauwkeurigheid van de adresgegevens gewaarborgd. Dit draagt bij aan een soepele en foutloze ervaring voor zowel de gebruikers als het systeem zelf.

Onze Mogelijkheden

1,95*
 • 250 credits /maand
 • Normale support
 • Gratis eigen plugins
 • Integratiehulp
4,95*
 • 1.000 credits /maand
 • Normale support
 • Gratis eigen plugins
 • Integratiehulp
Aanbevolen!
14,95*
 • 5.000 credits /maand
 • Normale support
 • Gratis eigen plugins
 • Integratiehulp

Behoefte aan meer credits, of andere mogelijkheden?

Heb je behoefte aan meer calls per credits? Neem dan contact met ons op, en wij zoeken naar de best passende mogelijkheid.

Extra credits kopen

In ieder abonnement (ook gratis) is het mogelijk om extra credits bij te kopen. Deze credits verlopen nooit!

Aantal credits Prijs (ex. btw) Prijs per credit (ex. btw) Kopen
1.000 €8,95 €0,0070 Koop nu
5.000 €19,95 €0,0040 Koop nu
10.000 €29,95 €0,0030 Koop nu
50.000 €59,95 €0,0012 Koop nu
100.000 €109,95 €0,0011 Koop nu
250.000 €274,95 €0,0011 Koop nu
500.000 €549,95 €0,0011 Koop nu

Alle genoemde tarieven zijn in Euro en exclusief 21% BTW.

*Als je meer credits gebruikt dan je hebt in de lopende maand, betaal je automatisch €0,01 per credit (Meer Informatie).
Onze abonnementen lopen per maand en worden automatisch verlengd.
Het is mogelijk om elke maand op te zeggen. Ongebruikte credits kunnen niet worden gebruikt in de volgende maand.